Проектна среща Гранада

Един от най-важните етапи в развитието на проекта, а именно провеждането на пилотните тренинги в България, Великобритания, Испания и Словения беше осъществен през пролетта на 2013 г. Отзивите от страна на обучаемите, оценката на вътрешния оценител на проекта, г-жа Ан-Кристин Бострьом, представителка на ENCELL, Швеция и координаторите на проекта от партньорските организации намериха отражение в усъвършенстването на съдържанието на обучителните материали. Тази тема, адаптирането на учебните материали към спецификата на дистанционното обучение, ориентирането на учебните модули към Европейската квалификационна рамка и разработването на е-платформата бяха в основата на дискусиите по време на поредната проектна среща на консорциума, Испания. Домакин този път беше Факултетът по социология, философия и политика към Университет Гранада.

Обучението се осъществи на 5 и 6 юли от г-жа МакКевър, представителка на кооридиниращата проект ECIL организация „Бет Джонсън Фондейшън”, Великобритания, като в него взеха участие обучители с различен профил от различни организации, банки, университети и такива на свободна практика. Те разработиха различни идеи за проекти на тема интергенеративна работа.

В рамките на ECIL предстои организирането на още две обучения, които ще бъдат проведени от страна на двама от обучените вече български обучители, определени като тутори.

P1320579  P1320591 Granada4