Пилотен тренинг по проект ECIL

Как да ангажираме да работят заедно хора от различни поколения, как да се преодолеят бариерите на съществуващите предразсъдъци относно разликите във възрастта, какви са новите проблеми, възникващи на пазара на труда поради демографската криза в Европа и конкретно в България, как да се преодолеят евентуални конфликти в бизнес, произтичащи от разликите във възрастта на служители и работници – това бяха темите на проведения пилотен тренинг по проект ECIL.

Целта на тренинга беше да се предложат на обучители, работещи в областта на профисионалното обучение и обучението на възрастни, нови методи за работа с обучаеми от различни поколения.

Обучението се осъществи на 5 и 6 юли от г-жа МакКевър, представителка на кооридиниращата проект ECIL организация „Бет Джонсън Фондейшън”, Великобритания, като в него взеха участие обучители с различен профил от различни организации, банки, университети и такива на свободна практика. Те разработиха различни идеи за проекти на тема интергенеративна работа.

В рамките на ECIL предстои организирането на още две обучения, които ще бъдат проведени от страна на двама от обучените вече български обучители, определени като тутори.

P1310653  P1310637  P1310642