4та Международна среща по проект e-Active

TREVISO 1

През месец ноември 2023 се проведе 4тата международна среща по проект e-Active. Домакини този път бяха колегите от ISRAA гр. Тревизо, Италия.

Работата на e-Active консорциума напредва успешно и достигна до най-интересната си част, а именно създаване на новия дизайн на онлайн-тренинг курса за възрастни хора и професионалисти, работещи с тях.

Целта на създаване на онлайн инструмента (обучителна онлайн платформа) е насърчаване здравословния начин на живот и благоприятното остаряване. Онлайн платформата ще съдържа предложения за различни дейности, които биха помогнали за поддържане на добрата форма на когнитивни умения, активно социално участие и добра физическа активност.

Отделните партньорски организации обсъдиха в какъв вид трябва да бъде поднесена информацията за тези дейности, как да бъде представена тя живо и интересно и как да бъдат отразени пилотното провеждане на дейностите и резултатите от тях. Бяха уточнени графиците за провеждане на дейностите, как да бъдат изработени презентациите и как да бъде структурирана самата платформа.

TREVISO 2