Първо пилотно въвеждане в действие на обучителната онлайн-платформа на проект ACTIMENTIA в България

В началото на месец юли беше проведено първото пилотно въвеждане в действие на обучителната онлайн – платформа на проект ACTIMENTIA  у нас.

1st pilot Serdika 2

Онлайн-платформата е разработена с цел подпомагане ежедневната работа на болногледачите на хора с когнитивни увреждания и забавяне развитието на болестта. Това е най-важната задача, която организациите-участнички в проект ACTIMENTIA трябва да реализират. На онлайн платформата са качени многобройни, подбрани за  специализираната аудитория физически упражнения и игри, целящи запазването на добрата кондиция, забавяне хода на заболяванията и подобряване на настроението както на болните, така и на хората, които се грижат за тях.

Първото пилотно въвеждане в действие на онлайн платформата, тестването на отделните упражнения и получаването на обратна връзка за ефективността им бяха осъществени благодарение на съвместната работа, отзивчивостта и отговорното отношение към проектните задачи на нашата местна партньорска организация Резиденция за възрастни „Сердика“ в град Банкя. Благодарим за съдействието на рехабилитаторите и участвалите в пилотното тестване резиденти!

1st pilot Serdika 3