Последна среща по проект Социално предприемачество на хора от стретата възраст – Шрусбъри, Великобритания

Uni Shrewsbury 1В края на месец март 2018 г. се проведе последната среща по проект Социално предприемачество за хора от третата възраст“. Домакин на събитието беше партньорската организация от Великобритания – Университетът в Шрусбъри.

По време на срещата бяха обсъдени постиженията, достигнати от консорциума до настоящия момент: разработените портфолиа с добри местни инициативи, добри практики на социално предприемачество от различните европейски страни.

Uni Shrewsbury 3

Uni Shrewsbury 2

Домакините бяха организирали интересно посещение на Хранителната банка и Местния център за благотворителност в Шрусбъри. Представители на двете организации разказаха за развитието, дейностите и проектите, в които участват, бяха изтъкнати заслугите в благотворителната дейност  за местната общност на хора от 3-тата възраст.

Charity 1 Charity 2 Charity 3

Всяка от организациите-партньорки по проекта е заснела по няколко видеа, илюстриращи местните инициативи. Университетът в Шрусбъри ще сглоби общо видео с най-интересните моменти от видеата, предоставени от партньорите. Очакваме с интерес този последен и най-значителен резултат, чрез който се отразява цялостния двугодишен процес на проектната работа.