Първа среща по проект Социално предприемачество за хора от третата възраст

1

Настоящите промени в демографската структура на Европа и намаляването на броя на населението вработоспособна възраст водят до извода, че все по-належащо става активното включване на възрастните хора в предпенсионна или пенсионна възраст в социалния и икономически живот на обществото по различни начини. Идеята на проекта Социално предприемачество за хора от третата възраст е иницииране на обмен на опит между хора на възраст 55+ , мотивирането им за активно участие в социалния и икономически живот и създаването на предприемачески умения у тях.

bibliothek-aarhus

Първата проектна среща се състоя през октомври в Дания, като домакин беше Община Орхус, която е координираща организация. Участващите в консорциума партньори представиха своите дейности, споделиха очакванията си относно проектните ангажименти, обсъдиха принципите, концепциите и методите на предстоящата работа през следващите две години. Бяха уточнени изискванията за профила на участниците в предстоящите срещи за обмяна на опит и обучение в предприемачество.

Други теми, застъпени на двудневната среща бяха времевият грефик за изпълнение на проектните цели, административните правила, задачите, които трябва да бъдат разпределени в проектния консорциум, работата с платформата Basecamp.

3

2