Участие на представители на Сдружение „Поколения“ в информационен ден по проект IGTrain

IGTrain1

Заключителното събитие за България по проект “Обучен да обучава-IGTrain” се проведе на 25ти август 2015 година в София.

Събитието беше организирано със съдействието на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Въпреки сезона на отпуските информационният ден, посветен на предаването на знания между поколенията предизвика интерес. Над 35 човека взеха участие в събитието.

Валя Данкова (Бимек, България), координатор на международния проект, представи идеята, партньорите, техните действия за изпълнение на проекта и продуктите на проекта. Бруно Силва, представител на Waterpolis Португалия, партньорът, който отговаряше за пилотните обучения по проекта, сподели опит от различните страни партньори, както и изводи и препоръки на база на проведените пилотни обучения на работното място за предаване на знание от поколение на поколение.

Г-жа Таня Гебова от Сдружение Поколения, говори на тема „Преодоляване на различията между поколенията на работното място” и представи платформа за онлайн обучения за интергенеративна работа ECIL. В края на информационния ден беше представена и интересна младежка идея за обмен между поколенията, която вече трета година се реализира с помощта на община Габрово. Вероника Йосифова, автор на идеята за инициативата „Приеми ме на село“ представи своята идея и резултатите от нейната реализация.

Сред участниците имаше представители на всички потенциални мултипликатори на идеята за популяризиране обучението на работното място и предоставянето на допълнителни компетентности на по-възрастните служители за интергенеративно предаване на знания.


IGTrain3IGTrain2